Skip to main content
#
Helpico Insurance
home
contact
site map
email usour twitterour facebook page pintrestgoogle plus youtube
Email
Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+

Subscribe to our mailing list

View previous campaigns.

Policy Holders Self Service
 • Download a Certificat of Insurance
 • Look at your Policy Files

Обама Кеър 2018 - Какво има за нас
Обама Кеър 2018 - Какво има за нас

Президента подписа указ за преразглеждане и евентуално спиране на субсидиите отпускани на здравните компании за всички които закупуват застраховки чрез Маркетплейса (Marketplace). Както всички досега подписани от него инициативи, и тази трябва да премине през етапите на одобрение и след това евентуално приложение. Тъй като срокът за включване на желаещите да закупят субсидирана застраховка е от 1ви ноември и ще приключи на 15ти декември (не очаквайте каквито и да е удължения тази година), то сключените договори между вас и застрахователните компании няма да могат да бъдат променени докато какъвто и да е указ на президента не бъде приложен – разбирайте следващата 2019та година.

Хода на президента е повече тактически: разбирайте хората трябва да бъдат обезкуражени в закупуването на здравни застраховки чрез тези инициативи: навигаторите и асистърите които помагат безплатно на хората да си отворят файл с Маркетплейса имат с 90% по-малък бюджет, всички новини повтарят „Премахване на Обама Кеър“, указ на президента за премахване на субсидиите.

Новите управляващи явно са подвластни на същите пороци, както и старите:  не разбират, че когато има силна съпротива, макар и мълчалива, трябва да сменят тактиката и прослушат каналите си за информация. Колкото повече се говори срещу Обама Кеър, толкова повече се рекламира (позитивно) този закон. Колкото повече демократите плюеха Тръмп, толкова повече усилваха позициите му по време на изборите. Сега Тръмп прави същите грешки.  Това казано принципно.

Като симпатизантка на Тръмп, трябваше да изтърпя много яростна и гневна тирада на нашенка демократка. Тя завърши с „Ама той иска да премахне Обама Кеър. Как можеш да го харесваш?“.

Е, аз имам по-дълга памет и опит, и си спомням, че Обама и екипа му искаха да имат армия от асистъри и навигатори, та да не оставят бизнес за нас застрахователните агенти. В техния план ние бяхме включени до степен, че не можеха да ни елиминират веднага. Ако Хилари беше спечелила, тя щеше да задълбочи това разширяване на администрацията по обслужването на закона. За нас щеше да има все по-малко хляб на масата. Това се беше доказало вече в последните 2 години със президента Обама. Така че, политиците не са за харесване, те са за използване от тези, които ги назначават.

Сега битката е на високите етажи на властта, където както баба ми казваше „атовете се ритат“. Интересите са много. Ако трябва да се намалят данъците, парите трябва да се вземат от някъде. А президентът обещава по-ниски данъци, но иска да отнеме субсидиите за здравни застраховки. И той се опитва да прелее от пусто в празно. Неговата измислена Средна Класа не съществува. Така той нарича хората със големи заплати (6figures ?00,000) и същевременно с големи разходи. Но те също живеят от чек до чек. 

Застрахователните компании които подходиха внимателно към Обама Кеър вече показват положителни резултати. Практиката доказва, че те имаха достатъчно инструменти на разположение, за да не допуснат загубите да ги повлекат надолу. Точно обратното, те регистрираха печалби. Не слушайте какво говори пресата, отворете годишните им финансови отчети. Те назначиха персонал в първата година на приложението на закона, изучиха и  оптимизираха процесите си, след две години уволниха всички които вече не им трябваха, и voila! Те са вече на печалба. Така както реалния бизнес работи в реален пазар. Защо Land of Lincoln отиде под водата? Е, там на мен лично ми мирише на гнило. Тяхното поведение беше малко на галеник на централната власт и прекомерни очаквания от нея, или пък нещо съвсем друго. Накрая някак изведнъж се оказа, че те имат точно толкова бюджет, че да покрият изискваните от всички сродни застрахователни компании вноски към рисковия пул на щата, и да затворят врати. Техните членове кооператори (всички застраховани), не получиха нищо. А може би така работят американските кооперации?

Какво има за нас в цялата тази история? Ами доста напрежение и несигурност, но и още една година с реални възможности да имаме финансово поносима  здравна застраховка. И как още една година би ни помогнала? Като пример ще кажа, че моя клиентка ще може да си направи втора операция за разширени вени на краката. В изминалите четири години бях свидетел как доста от застрахованите успяха да подобрят значително здравето си: операция на сърцето позволи на моя клиентка да се чувства отлично и застраховката заплати тази операция (така нейните спестявания останаха непокътнати и след още две години тя и съпругът й се радваха на нова къща построена без заеми); в две последователни години друга клиентка извърши пре-поставяне на тазобедрените стави; много млади жени приложиха метода инвитро за да имат деца; клиент имаше лечение на щитовидната жлеза; и много други случаи за които зная и за които не зная. Застрахованите се научиха да ползват безплатната профилактика вградена като услуга във всички планове. Това само по себе си е едно огромно предимство пред всички не застраховани.

Мрежи от Лекари и Болници:

Bluе Cross Focus Болници

Ако сте граждани на света
Ако сте граждани на света

Днес  ще направя кратък коментар по застраховките които са необходими когато пътуваме или имаме продължителен престой в страна, която не е нашата. Малко ми е трудно да коментирам ситуацията, защото САЩ не е моята родина, както и за много други имигранти, и за мен тя е втора страна. Много от нас имигранти продължават да поддържат тесни връзки със страната си по произход, имат там домове и роднини и пътуват често за по-кратко или по-дълго пребиваване. Много от нас пътуват често и до трети страни с цел ваканция.

Но нека се върнем обратно на темата за застраховките които обичайно се търсят когато пътуваме. Какво всъщност ни претиснява и искаме да се подсигурим:

 1. Притеснява ни евентуална промяна на плановете, и дали можем да отменим билета, или да променим датите на пътуване
 2. Притеснява ни дали ако изпуснем връзката си с друг самолет, ще ни бъде подсигурено друго прекачване
 3. Притеснява ни дали няма да се разболее някой член от семейството докато сме на път или курорт в чужда страна
 4. Притесняваме се от изгубването на багаж
 5. Притесняваме се от терористичен акт на някое летище
 6. Притесняваме се за родителите ни които пътуват и ще бъдат с нас продължителен период от време, а не са граждани на страната в която ние пребиваваме и не са здравно осигурени
 7. Притесняваме се, че медицинският ни туризъм до страната от която произхождаме започва да е недостатъчен, защото и ние започваме да се нуждаем от постоянен контрол на нашето здраве

С чувствителни разходи за бюджета ни е най-вече медицинското обслужване в чужда страна, и готовността да получим най-доброто в критична ситуация.

В последните пет години се наблюдават значителни промени в предлагането на този пазар. Масираното пътуване на хората из целия свят явно предизвика и много ново предлагане на застрахователни продукти.

Преди тези пет години, на тукашния пазар се предлагаха (те продължават да се предлагат)  предимно продукти с медицинско покритие за здравни инциденти. Те не включвт предишни заболявания и предизвикани от тях кризи или необходимо лечение. Тези продукти включват още типичните за пътуване загуби на багаж, закъснения на полети и гарантиране на прекачване, и т.н. Само една от локалните големи компании за здравно застраховане осигуряваше заплащане на медицински грижи в друга страна, но отново ако там застрахованият е получил криза и се е наложила незабавна помощ. Те просто изплащаха направените разходи след представянето на съответни преведени и заверени докумети.

Какво се е променило днес, и какво продължава да се променя в стремеглаво глобализиращото се общество на нашата планета? Всички ли сме на път да ставаме граждани на света?

Сигналите, излъчвани от застрахователната индустрия дават положителен отговор. Вече няколко от местните големи играчи в здравния застрахователен пазар развиват международни продукти за медицинско покритие. Някои имат като субект за застраховане само американските граждани пътуващи извън пределите на САЩ, други предлагат продукта си на целия свят. А има и такива иновативни решения сред някои от новосъздадените застрахователни организации, като например застрахователно покритие за лечение проведено в чужбина като част от здравната ви застраховка в САЩ.  

Новите продукти са с изключителен акцент върху медицинското  здравно осигуряване и не включват елементи по финансови загуби свързани със самото пътуване. Имам в предвид загуба на багаж, отменяне на датите за пътуване, отлагане на пътуването изобщо и т.н.

От друга страна, с масовото купуване на билети чрез интернет и стриктното следене за най-изгодната ценова оферта,  ние обичайно купуваме билет с най-ниска защита срещу изненади от по-горе посочените, или не разбираме какво точно включва билетът ни. Това явление е масово, и практически отваря голяма ниша за развитие на помощните медицински застраховки и основните здравни застраховки.

Предлагането на тези застраховки се извършва най-успешно от брокери, тъй като те имат целия набор от продукти, и могат да отговорят на различните нужди на клиента. На тукашният пазар нито една от застрахователните компании не предлага пакет който да е универсален. И още нещо. На уебсайта на един от брокерите прочетох нещо много вярно: „Не търсете най-ниската цена за туристическа застраховка, защото тя не съществува. Цените се контролират и те са това което са.“ Аз бих искала да добавя, че трябва да избирате съответният пакет  съобразно вашите специфични нужди. 

Скоро ми се обади наша сънародничка, която беше намерила от интернет ниска цена за покритие на загубите при евентуален проблем по време на пътуването. След като разгледахме как беше конфигурирала цената, забелязах, че тя не беше отразила реалната цена на трипа си. Това и даваше ниската цена на застраховката. Естествено ако нещо се случи, нейното обезщетение щеше да бъде частично. Но нали всички искаме най-ниската цена?!

Моят съвет към вас е: Пазарувайте според нуждите си, не според цената. Ако бюджетът ви е нисък, то вие трябва да поемете риска за съответните загуби.  

За въпроси, пишете до аnna.ruseva@helpicoinsurance.com

Въпроси свързани с Медикеър
Въпроси свързани с Медикеър

Объркването и неразбирането на застрахователните продукти се дължи преди всичко на разнообразието от застрахователни планове, на ограниченият период за записване , на условията за присъединяване и санкциите за късна регистрация. Тази статия има за цел да даде едно въведение на всички които предстои да получат правото си да имат Медикеаър, и тези които вече имат Медикеър Част А и Част Б (В). Запознаването им с темата ще позволи да се избегнат неприятни изненади в бъдеще, и/или да се използват оптимално възможностите които има всеки квалифициращ се за това покритие.

Кой има право на Медикеър?

Основното условие за получаване на основната Медикеър (на англ. Original Medicare) е -да се навърши 65 годишна възраст или по инвалидност. Още,

-трябва да се прибивава законно в САЩ в продължение поне на 5 години,

-да са заработени 40 тримесечия от лицето или брачният партньор.

Ако горните условия са изпълнени, то тогава лицето може да се възползва от първоначалния период на записване. Този период включва 7 месеца: 3 месеца преди датата на раждане , месеца в който лицето е родено, и 3 месеца след този период. Тези, които имат здравна застраховка чрез работодателя си и смятат да я запазят, могат да се включат в Медикеър 63 дни, след като застраховката им с работодателя е приключила. Те ползват специален период за записване. Ако тези 63 дни се пропуснат, може да бъде наложена санкция.

Как се кандидатства за Медикеър?

Ако преди навършването на 65 годишна възраст лицето е пенсионирано, Медикеър е автоматична. 3 месеца преди месеца в който е родено лицето, се изпраща Медикеър карта, където е отбелязан номера с Медикеър, и са изброени двете части А и Б(англ. В). Отбелязана е и датата на активирането-първият ден от месеца в който лицето е родено. Например за лице което е родено през юни, ще бъде отбелязано:

-болница (част А) (06.01.1952)

-извън болнични медицинска (част Б(В) (06.01.1952)

Къде да кандидатствате за Медикеър?

 • Можете да го извършите чрез интернет на страницата на Службата за Социално Осигуряване. Тази форма е удобна, но не винаги върши работа - в случаите когато трябва да се предоставят документи.
 • Друг начин е като се обадите на телефона на службата: 1-800-772-1213
 • Или като отидете в най-близкият офис на Службата за Социално Осигуряване. Обичайно се изискват оригинални документи  за американско гражданство/зелена карта, удостоверение за раждане или акт за граждански брак. Може да се наложи Службата да бъде посетена няколко пъти.

Какво още трябва да се знае за Медикеър?

Оригиналната Медикеър не покрива на 100% разходите за болнични и медицински извънболнични услуги. Частта която държателят на Медикеър трябва да заплати е значителна, и най-популярно е обяснявана като 20% от услугите които се предоставят. Това налага използването на надстроечни продукти предлагани от застрахователните компании. Има такива, които не костват нищо.

Каквато и информация да ви поднеса от тук насетне, тя не би била от ваша полза, ако вие не смятате да заплатите за Медикеар част „Б“(В)!!!

Частта „С“ се нарича Медикеар Адвантидж (Medicare Advantage) и се предлага от частните застрахователни компании. Като покритие този застрахователен продукт включва частите „А“ и „Б“(В), намалява вашата финансова отговорност (дял по плащане на медицински сметки) до минимум, и в повечето случаи покрива и медикаменти. Осигурява също така покритие по медицински грижи за вашето зрение и слух. Разполагате с телефонна връзка за консултации с медицинска сестра. Цената й може да е $0.

Фактите за Медикеар Адвантадж:

 • Плановете могат да търпят промени от година на година
 • Трябва да продължавате да си плащате Медикеар част „Б“(В)
 • Имате удобството да боравите с един план
 • В повечето случаи лекарствата са покрити
 • Ползва се определена мрежа от болници и лекари
 • Стоматологичното покритие не се включва, но може да имате покритие за лечение на зрението и слуха

Частта „Д“ (D) e тази част от Медикеар, създадена специално за покритие на разходите по нуждата от лекарства. Тя никога не се предлага в комбинация с предходно дискутираната част „С“.

 • Предлага се от частни застрахователни компании
 • Вие продължавате да заплащате частта „Б“(В), за да можете да закупите част „D”
 • Плановете се различават по списък на лекарствата които покриват
 • Плановете могат да променят този списък ежегодно
 • Нивата на покритие могат да имат разлика от план до план
 • Вие пазарувате за този план, той не се предлага автоматично

Този план има много детайли, но ако приемате много и скъпи медикаменти, той със сигурност е спасение от високи разходи за тях.

Допълнителни продукти за Медикеар: На този етап от обяснение на схемата за покрития съществуващи под „марката“ на Медикеар съм забелязала, че настъпва объркване за всеки, който не се е занимавал с тази тема. В тази статия аз няма да обяснявам никой от детайлите точно с цел: да не ви обърквам. Тези допълнителни продукти затова се наричат и допълнителни, защото те до-решават някой проблем свързан с вашата част от плащането, който идва с основните продукти „А“ и „Б“(В). Тези допълнителни продукти могат да имат същите буквени означения (А,В,С…) и това според мен е сериозна причина за объркването на по-незапознатите.

Subscribe to our mailing list

View previous campaigns.

Следва

За въпроси, пишете до аnna.ruseva@helpicoinsurance.com

Офис адрес

1043 S York Rd #LL3, Bensenville IL

FUNDING REAL ESTATE ASSETS and ACQUISITIONS 

Site Mailing List  Sign Guest Book  View Guest Book 
Insurance Services for Risk and Assets Management
1043 S York Rd LL3, Bensenville IL 60106
©Anna Ruseva - Helpico Insurance Agency
Powered By: Insurance Web Designs, Inc.
Insurance Websites, Templates & Designs | webmail login | admin login
Your SEO optimized title